HUNGAROTEX Foreign Trading Co. Ltd.

HUNGAROTEX Foreign Trading Ltd.

Saját nem támogatott projektek

Kutatás és fejlesztés: A vállalat az 1946-os alapítása után a textil termékeiről vált ismertté, ma már kizárólag innovatív technológiai és vegyipari fejlesztései vannak. A Hungarotex Zrt. 4 saját vállalati szabadalommal, és három egyetemi stratégiai partnerségi szerződéssel, Magyarország egyik legrégebbi kutatás-fejlesztéseket finanszírozó, és termékmarketing vállalkozása. Jelenleg Hong Kong-ban, Singapore-ban, Dubaiban, illetve a most nyíló New York-i irodánkban vannak tudományos munkatársaink.

Szakmai potenciál bemutatása: Jelenleg a Hungarotex Zrt.-nél folyamatosan bővítjük a humánerőforrást. Jelenleg futó és indítás alatt lévő projektjeinkhez folyamatosan keressük és vesszünk fel mérnököket. Vállalkozásunkban jelenleg pályázati projekmenedzser, műszaki menedzser, orvos, villamosmérnök és informatikus dolgozik.

A vállalat vezetőjének bemutatása: Dr. Nagy Péter 19 évet töltött a gyógyszeriparban, és 17 vállalati szabadalomban feltaláló vagy hasznosítói jogosult. Munkáját Magyarországon a gyógyszergyártás, és disztribúció területén kezdte 1996-ban, majd 4 éves üzletfejlesztés után az addig felépített és szabadalommal védett disztribúciós hálózatot a Medimpex Zrt-nek értékesítette. 2001 és 2009 között Kelet Európa 8 országában működő nemzetközi vállalat csoportot irányított, amelynek keretében olyan multinacionális és nemzeti piacvezető vállalatokkal működött együtt, mint a lengyel, a horvát, a román a szlovák, vagy a cseh gyógyszerpiac első 5 szereplője. Linux alapú patika informatikai rendszerével az általa irányított vállalkozás elsőnek lépett Európában a piacra, és 3 országban volt éveken keresztül piacvezető. A román második legnagyobb piaci vállalatot a Gedeon Richter Románia vásárolta meg 2007-ben. 2010-től Shanghai-ban élt és két és fél éven keresztül épített egy élelmiszeripari kereskedelmi vállalatot, amely ma már német tulajdonban van. Jelenleg tulajdonosa a HUNGAROTEX Külkereskedelmi Zrt-nek, amely vállalat a 80-as években legnagyobb mérete után - mely időszakban 28 kereskedelmi irodája volt világszerte - jelenleg 17 irodát működtet nemzetközileg.

Szabadalmaink, illetve fejlesztéseink:

Dr. Nagy Péter referenciái:

- A Ganz Energetikai és Technológiai Kft. képviseletében egy repülőgépekhez kifejlesztett, nem platina alapú üzemanyagcella piacra viteli feladatait látta el. Az üzemanyagcella METACEL brandnév alatt került bevezetésre. Nagy Péter a tevékenység keretein belül elvégezte a célpiacok – Kelet-Ázsia és Közel-Kelet – piacelemzését, elemezte a versenytársakat. Ezt követően kidolgozta a piacra lépés stratégiai lépéseit, majd azokat meg is valósította. A megvalósítás keretében részt vett vásáron, levédett szabadalmakat, együttműködött a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal és ezen tevékenységek eredményeként sikerült megkötni az első kereskedelmi szerződéseket.

- A Mechanikai Művek Gépgyártó Kft. képviseletében egy elektromos betáplálás nélkül működő orvosi gázhűtő piacra lépési folyamatait készítette elő. A piacra vitel Afrikában, a volt Szovjetunió országaiban és a Közel- Kelet néhány országában történt meg. A piacra lépés során Dr. Nagy Péter vizsgálta a már meglevő, orvosi minták szállítására alkalmas eszközök piacát, összehasonlította a Mechanikai Művek Gépgyártó Kft. lehetőségeit a versenytárs angol és amerikai vállalatok ajánlataival. Részt vett különböző, orvosi témájú kiállításokon, ahol bemutatta a termék koncepcióját. A piacra vitel folyamatában együttműködött a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal. Az együttműködés és a piacra vitel előkészítési folyamatainak eredményeként az első szerződéseket Dubai-ban sikerült megkötni.

Jelenlegi fejlesztési irányvonalunk:

A Hungarotex Zrt. gépipari divíziója több olyan projektben szerzett vezető szerepet, melyek az elektromos autózás, a robotipari vezérlés-technológia, vagy az UAV fedélzeti szállítmányozás.

Tekintettel arra, hogy munkatársainknak kiterjedt tapasztalatuk van az elektromos járműgyártási értékláncban, társaságunk az indukciós, és mobil töltésben látja azt a piaci szegmenset, amelyben kiegészítheti a Bosch és más nagyvállalatok Magyarországon futó fejlesztéseit.

Cégünk a telepített és útvonal melletti indukciós, valamint lézeres technológiát támogatja, illetve ezen a területen szerzett tapasztalatokat viszi tovább a fejlesztési területein.

Meggyőződésünk szerint wireless-dokkolási technológiával addicionális energia tölthető le a elektromos jármű (szárazföldi: személy és teher,) valamint a légi jármű (UAV) eszközökre. Meggyőződésünk szerint azok a fejlesztések, amelyek a közutakba helyeznének el a szenzorokat, és elektronikus töltő eszközöket, nem vezetnek gazdaságos eredményre a hihetetlen nagyságú befektetés miatt.

Vállalkozásunk a telepített addicionális töltést adó eszközökben hisz, amelyek a telepített fix (vezetékes) töltésre addicionális energiát képesek táplálni. UAV esetében ez a Rectenna megoldás a legmodernebb fejlesztések egyike, míg a telepített lézeres töltők teljes hálózatot képezhetnek, viszont nem igényelnek komoly beruházást.

A 3D nyomtatás a K+F fejlesztéseink terén:

A 3D nyomtatás a kutatás-fejlesztési projektjeink terén rendkívül fontos helyet foglal el. Fejlesztéseink során fúrósablonokat, oldható kötéseket (pl.: csavarokat), illetve saját fejlesztésű vezérlőpaneljeinkhez tartó tárolókat készítünk.Fúrósablon


Készülékház


Műanyag csavar


A fejlesztéseink során nyomtatási anyagok közül pl.: a PLA-t is alkalmazzuk. A politejsav (Polylactic acid, PLA) biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyag, melyet növényekből állítanak elő. Elsősorban magas keményítőtartalmú gabonafélékből (rizs, búza, kukorica) lehet előállítani, tejsavas erjesztéssel és polikondenzációval vagy pedig a dilaktid polimerizációjával (gyűrűfelnyitás).A PLA kristályos szerkezetű, rideg polimer, ami miatt gyakran lágyítószert adagolnak hozzá. Mechanikai tulajdonságai: 60-65 MPa húzószilárdság, szakadási nyúlás 3-5%.

PLA filament

PLA Filament